De legendarische hattrick van Lucas Moura leidt naar de CL-finale

Verkoop Uitverkocht
Inclusief btw. Verzendkosten worden berekend bij de checkout.
Maat
Kader

Lucas Moura scoorde een memorabele hattrick tegen Ajax Amsterdam in de terugwedstrijd van de halve finale van de UEFA Champions League 2019. De wedstrijd vond plaats op 8 mei 2019 in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam.

Ajax had in de heenwedstrijd een 1-0 voorsprong genomen en breidde de voorsprong uit met doelpunten van Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech in de terugwedstrijd. Ze leken op weg naar de finale, want ze stonden tot aan de tweede helft met 3-0 voor.

Lucas Moura had echter andere plannen. In een verbluffende gang van zaken scoorde de aanvaller van Tottenham Hotspur drie doelpunten in 45 minuten, waarmee hij een opmerkelijke hattrick voltooide. Moura's eerste doelpunt viel in de 55e minuut en gaf Tottenham een ​​sprankje hoop. In de 59e minuut maakte hij die avond met een zelfverzekerde finish de eindstand 2-2.

As With time running uit en Ajax wilde zich laten gelden, voltooide Moura zijn hattrick in de 96e minuut, slechts enkele seconden voor het laatste fluitsignaal. Zijn doelpunt zorgde ervoor dat Tottenham die avond een 3-2 overwinning behaalde en een 3-3 gelijkspel. Tottenham bereikte de finale met uitdoelpunten, terwijl Ajax een hartverscheurende exit kende.

Lucas Moura's heldendaden tegen Ajax zullen de geschiedenis ingaan als een van de grootste individuele prestaties in de geschiedenis van de Champions League zal herinnerd worden. Zijn hattrick bracht Tottenham naar de finale en graveerde zijn naam in de folklore van de competitie.